Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lolalola

Sidor: [1]
1
Kunders projekt / Rambler
« skrivet: augusti 04, 2015, 21:04:56 PM »
Jag har alltid varit lite fascinerad av motorcyklar med "tanken under ramen" om man säger så, och när jag läste senaste numret av tidningen Moped så förstod jag att jag hade hittat rätt. - En sån skall jag fan skicka efter, skrek jag, och så gjorde jag det. Det tog ju ett par dagar att få hem den, och under tiden så förberedde jag  så gott jag kunde.

Först köpte jag en herrcykel modell Ä. Jag var egentligen ute efter damcykeln med lämpligare ram, men den var såld.


Sen sågade jag och böjde i den en stund. Den galvade biten är från en skottkärra.


...och monterade en bizarr styrstolpe gjorde jag också. Jag hade egentligen önskat mig ett lägre nerböjt styre men det här känns rätt ok ändå. Handtag från Solex.


Sådär ja, men hjulen var för stora.


DBS hade grejor. Med riktig frambroms dessutom.


Här har äntligen grejorna kommit.Inte för att det tog lång tid, men är man hysteriskt sugen så är ju allt efter igår oändligt långt bort.


Drevet på plats. Det fick vidgas en del eftersom jag hade riktig bakbroms med större nav.


Bensintank på gång.


...och wirar.


Men motorn satt för högt upp i ramen. Dels gick det inte att få dit något nedre rör och sen såg det inte snyggt ut. Framdrevet till tramporna var för stort - men även denna gång kom high performance-delarna från Norge till nytta.Nu är det provkört och så där, men sadeln var ju en vit plastgrej. Jag ropade in en schysst Brooks... som inte passade. Jag fick göra ett nytt separat rör. Tror det är en bit från ett Zündapp originalstyre.


Strålkastare och gaffelförstärkningar.


En smidig sak.


Sadeln får lite lube.
http://i.imgur.com/exUFosc.jpg

Motorn får lite lånta fjädrar. Från Citroën tror jag.


Ganska så färdigt. Det blev en BSA.  :)


Sidor: [1]