Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - max350

Sidor: [1]
1
Kunders projekt / SV: Min raket
« skrivet: juli 02, 2017, 12:05:47 PM »
Om nu detta skulle vara möjligt! så kan du väl dela med dig hur du gjort! Vem har godkänt moppen.... bromsar, lysen, däck mm ? Har du bänkat motorn till 0,15-0,35hk? En normal 50cc orkar inte speciellt bra med drevning 10 fram  36bak.

2
Kunders projekt / SV: total nybörjare dyker in
« skrivet: september 28, 2016, 19:24:56 PM »
Hej! Jag tycker du ska bygga ihop cykeln med påhängsmotorsatsen först, få allt att funka ,köra lite, sedan så kan du börja att bygga MADMAX cykeln.

3
Kunders projekt / SV: Da Chopper
« skrivet: mars 24, 2016, 08:20:14 AM »
Projektet har startat med det viktigaste på en Chopper, en förlängd framgaffel. Utan en sådan är det blott en Bobber å de va ju inte va den här tingesten skulle bli. Jag kapade helt sonika av gaffeln under styrhuvudets undre lager. Styrets diameter passade perfkt som förlängningsrör och svetsades således fast i båda ändar, å vips så va gaffeln förlängd 14cm med c:a 5 gr lutning eller centrum nav framflyttat 6,5cm. Det skapar gott om plats för fotpinnarna. Nu skall bara mittbiten lackas lika övriga delar.

Kul med lite nya idéer, men förlänga gaffeln med en bit styre, känns lite oroväckande, men det är bara min åsikt. 

4
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: januari 31, 2016, 18:00:30 PM »
Hej! coolt projekt,

5
Allmänt / SV: Börjar det dra ihop sig...Norn SpeedWeekend
« skrivet: februari 10, 2015, 17:34:57 PM »
Trimmas det något?
Jaguartändningen, någon som handlat?
Kolvbult i titan?
Har ni hittat någon site i europa som säljer godis?
Hittar inte några prylar på Sandelco-shopen..

Trimmar gör man hemma i garaget :)

6
Motor / SV: Bensintank
« skrivet: januari 21, 2015, 17:47:57 PM »
Gör en mall i papp hur du vill att tanken ska se ut, klipp ut den i 1mm plåt, bocka kan man göra mellan 2 brädor som man klämmer ihop, sedan så svetsar du bara ihop den ev med lite tennspackling/max

7
Övriga tekniska frågor / SV: Drevning?
« skrivet: december 01, 2014, 17:08:38 PM »
Jag kör med 35 kuggars med adapter för skivbromsnav ebay köp

8
Övriga tekniska frågor / SV: Svetsning, lödning och heta arbeten
« skrivet: oktober 04, 2014, 18:51:32 PM »
Javisst!
(Ojdå, här skrev jag visst inte vad jag gjorde, fyller i från "Old Bastard"-tråden...)
Bensintanken fick ligga i sitt saltsyrabad några dagar, och efteråt tvättades den med avfettning, förtunning och slutligen T-sprit. Här ska jag villigt erkänna att jag inte hade någon riktig detaljplan för hur det här skulle gå till...
Efter några timmars avdunstning provade jag med skräckblandad förtjusning att kasta brinnande tändstickor mot tanken på behörigt avstånd. Efter en kvarts ask träffade jag hålet med en sticka som fortfarande brann, och efter en stunds rökutveckling vågade jag släppa i ännu en brinnande sticka på lite närmare avstånd. Lite primitivt, men nu var den iallafall klar för heta arbeten.
Först värmde och snurrade jag bensinkransstosen för att skapa rena kontaktytor och en spalt för flussmedel att krypa ner i, och därefter använde jag vanligt lödtennsfluss för rengöring i skarven.
Därefter provade jag att löda stosen med vanligt lödtenn, men det ville inte krypa ner ordentligt hur jag än värmde.
Istället provade jag med ett lod avsett för aluminium/zink, alltså ett lod som smälter tidigt (ca 375 grader C) men som är starkare än tennlod.  Det kröp ner bättre.
Anledningen till att använda detta svaga lod är att det är mycket tenn på tanken, vilket smälter redan vid låga temperaturer.
Starkare lod kräver som regel högre temperatur, men högre temperatur medför också risken att tanken delar sig på oönskade ställen...
Det finns någon bild i Old Bastard tråden...

Om du ska löda tank med tenn så använd karroseritenn det fungerar bra

9
Allmänt / Kul att det finns ett svenskt forum för MBC
« skrivet: september 20, 2014, 11:16:08 AM »
Hej ! Alla! håller mest till på http://motorbicycling.com/showthread.php?t=17995 och http://motorbicycling.com/showthread.php?t=45751 med mina projekt! därför kul att det finns ett svenskt alternativ:)

Sidor: [1]