Sandelco Forum

Projekt => Ybnormal projekt => Ämnet startat av: Boa skrivet juli 07, 2013, 13:53:55 PM

Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 13:53:55 PM
Motorcykel från 1927 väcks till liv med Sandelco-motor...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Mefistofeles skrivet juli 07, 2013, 17:02:46 PM
Vill se bilder!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 17:57:49 PM
Well...
Det hela började med att jag skulle hämta en tank jag köpt av Mats Olofsson i Solna, på Tradera.
Väl hos den gode Mats fick jag syn på ett chassi från en Rex TT Super Sport från 1927, bestående av ram och tank.
Original hade denna lilla motorcykel en encylindrig 175 cc motor på ca 3 hkr.
Efter lite förhandling åkte jag hem med nämnda chassi, två fälgar och en Husqvarna sidventils V-Twin på 550 cc från en HVA 180 1928. Motorn på 15 Hkr visade sig vara för stor för detta chassi (både i effekt och till fysiska mått) och kommer inte nämnas mer i denna tråd, den får bli ett eget spår när/om det blir dags...
Chassiet fick stå till sig något år innan jag inser att det nog skulle kunna bli ganska bra att använda en liten Sandelco-snurra...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 18:00:29 PM
Så här såg Rex TT Super Sport ut när det begav sig...
http://www.yesterdays.nl/1928-supersport-p-380.html (http://www.yesterdays.nl/1928-supersport-p-380.html)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 18:14:02 PM
Januari 2013
Med en lite modernare framgaffel (60-talsmoppe?), feta vita däck från ett avstannat projekt, en Brooks cykelsadel, en okänd MC-bakskärm från tradera och en Sandelco-motor går det att ana att det kan funka...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 18:49:57 PM
Mars 2013
Efter "mockup" får hon stå och mogna någon månad, och så, någon vecka innan Norn Speedweekend, bestämmer Stiffy och jag att hon nog ska kunna bli hjälpligt körbar om vi anstränger oss lite.
Vi får hjälp av Furious Hermes, och snart är hon på hjulen igen...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 20:59:55 PM
Till Norn Speedweekend hade hon utrustats med bakfälg från en Suzuki 125:a (främst för att det var ett enkelt sätt att få en broms), ett trial-mönstrat bakhjul i MC-dimension 18x3.00 (i förhoppning om att kunna få fäste även i lite snö, vilket hon visade sig vara på tok för slö för...), en Biltema cykelfälg med ett 24" cykeldubbdäck fram och en Sandelco 49 cc.
(Edit: motorn var förvisso utrustad med hembyggd reedventil och 14 mm fugge, och hon var drevad med 36 kuggs drev istället för original 44 kuggs drev, men det gjorde ingen som helst skillnad. Mer om detta senare.)
Denna setup medgav en topphastighet om ca 35 km/h och Team "Blood, Sweat and Oil" fick endast en bättre placering än ärkerivalen Furious Hermes, eftersom han inte fick någon placering alls...
Ja, Furious Hermes den gamla hedersknyffeln, hjälpte oss upp på banan och försummade antagligen därmed sitt eget åk. Gentlemans racing!
Efter några tafatta försök att få upp effekten (portning och lustgas), fick vi en slutlig placering; vi kom toksist.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 23:03:58 PM
Så, reed-ventilen var det ja...
En reed-ventil är som en backventil mellan förgasare och cylinder, dess uppgift är att dels minska bakåtpulser in i förgasaren under vevhuskompressionsfasen, och samtidigt bygga upp högre tryck i vevhuset.
Efteråt har vi trott oss förstå att vevhuskompressionen i originalmotorerna är så låg att en reed-ventil inte gör någon nytta, den bara begränsar flödet.
Reed-ventilen jag använde kom från en 15 Hkr Yamaha utombordare, och jag fräste fram ett hus med anslutning mot cylinder och förgasare ur ett aluminiumblock.
Idag fungerar reed-ventilen bättre eftersom vi har högre komp och därmed mer tryck ner i vevhuset, och dessutom betydligt större förgasare, Mikuni 20 mm.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 23:36:57 PM
Så var det högre komp förstås...
Anledningen till att jag satsade på reed-ventilen innan högre komp var att vi noterat en del problem med motorer där vi planat toppen. Några motorer gick bra (riktigt bra), medan andra läckte som såll mellan topp och cylinder. Det visade sig att redan åtdragningsmomentet för topplocksbultarna tenderade att knäcka topparna när dom var planade mer än 2 mm, och det högre cylindertrycket förstärkte problemet.
Motorerna som gick bra varvade (obelastat) ca 10 000 rpm istället för 6 000 rpm, och belastat räknade vi ut att man kunde komma upp i nästan 9 000 rpm.
Lösningen blev att svarva ner cylinder så att en krage blev kvar, och denna krage fick motsvarande fördjupning i toppen. på så vis kunde godstjockleken i toppen bibehållas, förbränningsrummet blev mindre och topplockspackningen faktiskt elimineras helt.
Det här fungerade riktigt bra, tills vi blev giriga... När man gick djupare än ca 3,5 mm i toppen så fick kolven fin utsikt mot undersidan av tanken, - materialet räckte helt enkelt inte till...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 07, 2013, 23:47:49 PM
Enda sättet att komma vidare var att ordna en topp som klarade bearbetning till önskad förbränningsrumsstorlek.
Nu har "the Old Bastard" ca 13:1 i kompressionsförhållande istället för ca 6:1 som är standard.
Det fungerar bra ihop med bonn-portning, reed-ventil och 20 mm förgasare, ungefär dubbla topphastigheten.
Titel: Vilken insatts!
Skrivet av: Benke skrivet juli 08, 2013, 07:58:50 AM
Tänk att män/pojkar som åker till jobbet varje dag, åker kombi och bor i villa med två barn och fru kan göra det här!
Respekt Boa!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juli 09, 2013, 18:03:22 PM
Grannen får äran att prova...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Stiffy skrivet juli 09, 2013, 18:58:28 PM
You old bastard!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 25, 2013, 00:51:58 AM
Eftersom tanken läcker på ovansidan (med följd att regnvatten "drygar ut" bensinen) så har hojen fått stå i garage med tom tank under sommarens semesteräventyr, men trots detta var det stört omöjligt att köra på den återfyllda bensinen. Någon geléaktig smet ligger i förgasaren då hojen stått  en tid, och endast mekanisk rengöring hjälper.
Under semestern letade jag rätt på ett lite trevligare framdäck, vilket levererades från Tyskland dagen innan Wheels Nats och Stockholm Cruising.
Det blev några timmars arbete med underhåll, byte av framdäck och montering av cykellyse innan hon var "fit for fight".
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 25, 2013, 00:57:29 AM
Wheels Nats och Stockholm Cruising var kul, men hojens uppförande på vägen lider av den klena framgaffeln. En snabb koll i gottelådan ger en lite biffigare framgaffel som dessutom harmonierar bättre med hojens linjer. Redan dagen efter Stockholm Cruising sitter den på, åtminstånde för test...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 25, 2013, 01:00:45 AM
Inför Easy Rider på Vega Hamburgerbar kortar jag framgaffeln 40 mm och den resulterande sänkningen tillsammans med avsaknaden av stänkskärm bak gör att jag tycker hon ser längre och bättre ut.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 25, 2013, 01:11:08 AM
Jag tänkte även snygga till toppen lite, den blev onödigt stor och kylflänsarna blev alldeles för tjocka.
Dock är kylflänsar rätt klena att spänna i, så toppen fick två flygturer tvärs igenom verkstan innan jag var klar. Tur man är snabb på att ducka...!
Först trodde jag att jag tagit bort för mycket på toppen, för när jag legat på fullgas några minuter blev hon svag och började hon sacka.
Det visade sig sen bara vara reedventilen och fuggen som skramlat loss som vanligt, så några snabba med 10:ans nyckel och hon gjorde närmare 60 knyck igen.
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 25, 2013, 11:45:23 AM
Vid kortningen av framgaffeln upptäckte jag att tidigare ägare modifierat infästningen mot styrkronan, kanske för att man tappat bort delarna eller av annan för mig oklar anledning. Hur som helst var jag tvungen att svarva till två aluminiumkutsar med urtag för 2/3 av en O-rings tjocklek i ena änden och frigång för M8 rätt igenom, och två mutterstycken M8. Genom att montera aluminiumkutsen närmast styrkronan (heter det det förresten? den övre aluminiumbiten som håller ihop framgaffeln), placera lämplig o-ring och sedan dra dit mutterstycket innan montering i gaffelbenets ände, kunde jag få erforderlig styrning och hållning av gaffelbenen medan jag passade in styrlagret. Styrlagret mår för övrigt inte bra heller, så det blir till att svarva undan där åxå framöver...
Givetvis blir man tvungen att lösa många små problem ideligen, jag har som sagt "aldrig tidigare köpt så mycket problem, så billigt"!
Fast samtidigt tänker jag ungefär som med barnen: "små motorer, små problem".
Ett annat litet problem var att jag vid tillverkningen av toppen mätte tändstiftsgängan på ett tändstift med två tätningsbrickor, så godset blev lite lite för tunnt i toppen. Klantigt.
Jag behövde alltså montera en extra bricka på tändstiftet för att det inte skulle sticka ut för mycket i förbränningsrummet, och den tappade jag förstås bort vid första bästa kritiska tillfälle. Som tur var hade Benke en stegborr, så en vanlig M10 bricka kunde tas upp till 14 mm i pelarborren. Såna enkla jobb tar bortåt en halvtimme innan man hittat material och allt är klart och städat, och dom behöver utföras ideligen. Det är väl antagligen det som är så kul, men man kanske skulle behöva föra bok över alla tokiga "småfix" man gör...
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 28, 2013, 08:51:00 AM
Som jag nämnt är den 86 år gamla bensintanken lindrigt tät, på både över och undersida...
På undersidan är det krananslutningens stos i plåten som "väter" och det droppar kanske en droppe per på 5 minuter eller mindre. Detta borde gå att få tätt om man fyller tanken med vatten och löder försiktigt med gassvetsen? Då jag inte har någon erfarenhet av detta tar jag tacksamt emot tips och råd.
På ovansidan är det ett större hål där tankhalvornas omlottskarvning verkar glipa.
Detta kanske går att åtgärda enligt ovan, eller ska man lämna bort tanken till ett proffs så man inte ställer till det?
Slutligen tänkte jag använda riktig 2- eller 3-komponents tanktätning.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 28, 2013, 19:23:09 PM
Jag älskar att shoppa, särskilt när man får såna där eleganta papperspåsar från fina affären!(http://img.tapatalk.com/d/13/08/29/a8ysu2y3.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet augusti 29, 2013, 08:30:13 AM
Så är man då lycklig ägare till ett kit tanktätning.
Förpackningen räcker dock till 2 småtankar, nån som behöver täta tank?
Dessutom sparade jag tid i verkstan och köpte clip-ons istället för att svarva och fräsa...(http://img.tapatalk.com/d/13/08/29/eqemavez.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/13/08/29/e8ytu3yb.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Stiffy skrivet augusti 30, 2013, 00:42:39 AM
ho vad det händer grejer! blir kul att se clip-ons clipped on!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet september 06, 2013, 17:36:20 PM
Så, då är tanken i ett litet syrabad inför lödning, och jag ska passa på att fixa kabel- och wiredragning.
(http://img.tapatalk.com/d/13/09/06/yhumamy8.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/13/09/06/9y7y3uzy.jpg)
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet september 16, 2013, 21:47:35 PM
Bensintanken fick ligga i sitt saltsyrabad några dagar, och efteråt tvättades den med avfettning, förtunning och slutligen T-sprit. Här ska jag villigt erkänna att jag inte hade någon riktig detaljplan för hur det här skulle gå till...
Efter några timmars avdunstning provade jag med skräckblandad förtjusning att kasta brinnande tändstickor mot tanken på behörigt avstånd. Efter en kvarts ask träffade jag hålet med en sticka som fortfarande brann, och efter en stunds rökutveckling vågade jag släppa i ännu en brinnande sticka på lite närmare avstånd. Lite primitivt, men nu var den iallafall klar för heta arbeten.
Först värmde och snurrade jag bensinkransstosen för att skapa rena kontaktytor och en spalt för flussmedel att krypa ner i, och därefter använde jag vanligt lödtennsfluss för rengöring i skarven.
Därefter provade jag att löda stosen med vanligt lödtenn, men det ville inte krypa ner ordentligt hur jag än värmde.
Istället provade jag med ett lod avsett för aluminium/zink, alltså ett lod som smälter tidigt (ca 375 grader C) men som är starkare än tennlod.  Det kröp ner bättre.
Anledningen till att använda detta svaga lod är att det är mycket tenn på tanken, vilket smälter redan vid låga temperaturer.
Starkare lod kräver som regel högre temperatur, men högre temperatur medför också risken att tanken delar sig på oönskade ställen...
Nå, så här ser det ut nu:
(http://img.tapatalk.com/d/13/09/17/9ujuryhe.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet september 17, 2013, 10:51:36 AM
Sprickan på ovansidan av tanken törs jag inte göra något åt, risken för större hål vid värmning är betydande och den verkar inte spricka vidare.
Dock kommer det nog inte vara något problem när tanktätningsguckan kommit på plats, den ska täta betydligt större hål än så.
(http://img.tapatalk.com/d/13/09/17/erubamat.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet september 17, 2013, 22:48:18 PM
Snyggt jobbat Boa!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 12, 2013, 13:55:19 PM
Jaha, så har man gjort ytterligare ett fåfängt försök att bli snabbast i gänget, men det har man sällan något för.
Först och främst behövde bultarna vid insuget fästas bättre, som tidigare nämnts skramlar reeden och fuggen av med jämna mellanrum, och ett fix med HeliCoil hjälpte inte särskilt länge.
Det är lika bra att göra det ordentligt tänkte jag, och borrade och gängade M10 istället för M6.
M10 bulten svarvade jag ner och gängade M6.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/12/tu7y7y5e.jpg)
Det har funkat bra.
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 12, 2013, 16:44:50 PM
Sen tänkte jag höja kompressionsförhållandet lite till, så nu har motorn följande data:
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/12/nasyqepu.jpg)
Vändkantshöjd: -0,35 (negativ, sticker alltså upp ovanför cylinderns överkant)
Topplockspackning: 0
Squishhöjd: 1,05-0,35 vändkantshöjd=0,7 mm
Squishvolym: 0,88 cc
Förbränningsrumsvolym: 2,5 cc
Slaglängd: 38,0 mm
Borrning: 40,0 mm
Slagvolym: 47,75 cc
Komp. förh: 14,1:1
Bränsle: Shell V-power 98 oktan + CRC Oktanbooster (0,5% inblandning) och 3% Statoil tvåtaktsolja.
Detta har givit en högvarvig motor, men bottendraget har inte förbättrats alls.
Efter en stunds fullvarvskörning blir hon kraftlös, och efter kylning med vatten på topp och cylinder går hon bättre en liten stund igen, så det kan vara ett värmerelaterat problem.
Det blir till att göra en ny topp med bättre kylning.
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 12, 2013, 17:27:01 PM
Lustgassystemet är monterat och testat.
Det är ett torrt system (alltså utan tillskottsbränsle), bestående av en 12 Oz (ca 340 gram) flaska, en liten 6 A solenoid, ett 12 volts batteri, en 10 A säkring, en torr nossel med 10:ans munstycke (0,010"), två stålomspunna slangar och en aktiveringsknapp i form av original dödarknapp.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/12/qybuzyhe.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/13/10/12/a8e6aba2.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/13/10/12/aba9a9eb.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/13/10/12/gaquhare.jpg)
Lustgasbestyckningen ska teoretiskt ge 5 Hkr i tillskott men då tillskottsbränsle saknas är risken stor att motorn går magert.
På fullgas måste man med dagens förgasarbestyckning (Mikuni 20 mm och 150 huvudmunstycke) utan lustgas dra av gasen till mellan trekvartsgas och halvgas för att få ut högsta fart, vilket är ett tecken på att hon går för fett.
Aktiverar man lustgasen vid låga motorvarv tvärdör hon, men vi maxvarv och full belastning kan man få ca 1000 rpm till med lustgasen. Efter en liten stund (10-15 sekunder?) börjar hon gå dåligt, och det märks tydligt att hon är knastrande varm.
I framtiden ska extra bränsletillskott genom bränslepump och bränslesolenoid provas, vilket skulle kunna ge bättre kylning och mer effekt.
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 18, 2013, 23:41:05 PM
Nu börjar det bli mörkt ute flickor, jag behöver lyse...
Benke hade en fin sökarlampa som saknade vitala delar, den köpte jag och tänkte ha på hojen. Dock hade General Electrics konstruktör förbisett detta scenario, varför jag nu är nödgad att konstruera ett eget fäste.
Först förbereds framgaffeln med ett 8 mm hål för bult med kula:
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/19/e4yba9a8.jpg)
Sen är det bara resten kvar.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/19/ute9aneg.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 18, 2013, 23:52:40 PM
Hålet är 13x10 mm, och först tänkte jag göra det besvärligt för mig genom att fräsa av en M12-bult, men sen blev jag lat och letade upp en M10 istället. Denna borrade jag upp till 9,8 mm i nyckelfästet, och sen svarvade jag en 30 graders kona i skallens bakkant. Sen satte jag upp en M10 muttrik i svarven och svarvade samma kona i den. Sist av allt sågade jag ett spår igenom skallen, en bit ner i bulten.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/19/3a7y5asu.jpg)
Tanken är förstås att bulten ska nypa om kulbulten när jag riktat lyset som jag vill ha det.
Då jag fortfarande bygger på detta kommer vi snart se om jag gör bort mig live...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 19, 2013, 00:15:12 AM
Jaha, ett spår genom bulten går ju inte. Det måste förstås vara två i kryss för att muttern med kona ska komprimera.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/19/a7adyzut.jpg)
Så, bättre. Då provar vi.
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 19, 2013, 00:21:04 AM
Det blev rätt bra, ska bli intressant att se åt vilket håll lyset pekar efter några minuter på en gropig grusväg...
Före och efter:
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/19/upatemu6.jpg)(http://img.tapatalk.com/d/13/10/19/va8y6ejy.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet oktober 19, 2013, 16:04:40 PM
Snyggt Boa. Skitsnyggt!!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 19, 2013, 18:09:42 PM
Hahaa...! Tack vare den här kommer jag åka ifrån er allihop!
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/20/yjataper.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet oktober 20, 2013, 21:54:57 PM
Wtf?
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 21, 2013, 08:08:18 AM
Det gick sådär på första testet, jag provar lite mer...


Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 21, 2013, 20:22:10 PM
Första försöket var med infettad träbit, men byggskummet reagerar med fettet och "smälter" i botten.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/22/uhuqu5e3.jpg)
Andra försöket gör jag helt utan plugg, men det blir för mycket jobb att karva frigång för vevstaken, så jag smälter bort skummet med förtunning.
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/22/nu8uheju.jpg)
Vid tredje försöket använder jag plastfolie runt pluggen, men det verkar inte gå så mycket bättre, jag börjar nästan tvivla och tror att jag kanske blir tvungen att köra ifrån er utan hjälp av träbiten...
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/22/unuqe5yj.jpg)
Tanken är naturligtvis att höja vevhuskompressionen, och förhoppningen är att några lager värmetålig sprayfärg ska skydda skummet så det åtminstone går att känna om det gör någon skillnad i prestanda.
Blir det märkbart är det värt att försöka fylla ut cc i vevhuset på mer avancerade sätt.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet oktober 21, 2013, 22:07:27 PM
Din Orm. Du ska minska vevhusvolymen. Perkele, nu blir det åka av... några meter.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 23, 2013, 20:43:54 PM
Hmm, det kanske kan bli nåt...
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/24/apy8esy3.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 26, 2013, 23:39:27 PM
Hmm, lättning är bra för prestandan va?
Jag skruvade ur en skruv långt nere på ramen å då rann det ut nån liter vatten...
Nu jäälar kommer jag köra ifrån er!


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet oktober 27, 2013, 01:28:08 AM
Gentlemen, I pity your lame engines!
Nu åker jag ifrån er allihop. Igen. Mouahahahaaaaa!!!
(Ska bara få den att starta... Och gå...)
(http://img.tapatalk.com/d/13/10/27/y3a7utyh.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet oktober 30, 2013, 07:09:12 AM
Wtf. Nu får du ännu mer problem.. Men det grejar du med Boa. Mycket kylning kommer att behövas!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet oktober 30, 2013, 15:21:24 PM
nu ser jag sprutet.. grymt mannen!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 02, 2013, 14:20:24 PM
Motor nedflyttad, kedjan kortad och kedjespänningen justerad. Check.


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet november 02, 2013, 19:31:36 PM
10:00 imorgon?
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 02, 2013, 20:28:28 PM
Mmm, vi får se om jag får igång den...
Litet resekit x2. Check.
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/adymahy4.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 03, 2013, 00:46:14 AM
Med runda ytor överallt blir det knepigt att spänna upp bitarna...
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/9anary6y.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 03, 2013, 02:20:27 AM
Ny topp med bättre kylning. Check.
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/a3egyga7.jpg)


Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 03, 2013, 04:19:24 AM
Vått lustgassystem. Check.
Mjaa... solenoiderna och bränslepumpen sitter visserligen strappade, och huvudströmbrytaren sitter med eltejp. Men det sitter där, och det funkar!
Just nu iallafall...
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/enametyz.jpg)
Godnatt!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 03, 2013, 14:00:12 PM
Stänkskärmar kanske?
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/9ebatyny.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 06, 2013, 07:31:03 AM
En idolbild för att förgylla er onsdag!
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/06/veteduju.jpg)


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Mefistofeles skrivet november 06, 2013, 09:14:29 AM
Stänkskärmar kanske?
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/03/9ebatyny.jpg)

Skärmar är för mesar.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 06, 2013, 12:25:46 PM
Ja, det var lite så jag tänkte, man vill ju inte vara mesig. Så jag blev grisig istället.


Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet november 06, 2013, 12:27:12 PM
En idolbild på nyaste toppen.
Hålet? Det är till för att bränna fingrarna på klåfingriga. Var det varmt Bert?
(http://img.tapatalk.com/d/13/11/06/u2upusyr.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet november 07, 2013, 06:25:18 AM
Lyfthål vid demontering antar jag.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet februari 04, 2014, 22:58:11 PM
So, here we go again...!
Den gamla bastarden brakade snällt igång efter flera månaders vila när jag bara kom ihåg att använda choken... Se upp, nu är jag igång igen!
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Furious Hermes skrivet februari 04, 2014, 23:08:06 PM
So, here we go again...!
Den gamla bastarden brakade snällt igång efter flera månaders vila när jag bara kom ihåg att använda choken... Se upp, nu är jag igång igen!
Perfekt, att den är igång igen. Då är det bara att se fram emot nya eskapader... 8)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Eken skrivet februari 05, 2014, 00:25:27 AM
Lätt att glömma.....jag skall inte nämna vad Bert upplyste mig om i torsdags men det var något som underlättade starten radikalt.....hur som helst, nu är vi på G....
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet februari 20, 2014, 20:43:52 PM
Jaha, allt har liksom lugnat sig nu när hojen går så bra. Så här bra har den aldrig gått, och då har jag inte provat med gas än...
Är det nån som inte är klar inför NSW 2014 än?
Det här blir promenadseger.


Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Furious Hermes skrivet februari 21, 2014, 01:00:10 AM
Jaha, allt har liksom lugnat sig nu när hojen går så bra. Så här bra har den aldrig gått, och då har jag inte provat med gas än...
Är det nån som inte är klar inför NSW 2014 än?
Det här blir promenadseger.

Ska du promenera?

De tänker inte ja....
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Masen skrivet februari 21, 2014, 11:42:51 AM
Är det någon förutom jag som är klar.. På riktigt??

Nää tänkte väl det
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Furious Hermes skrivet februari 21, 2014, 13:33:09 PM
Är det någon förutom jag som är klar.. På riktigt??

Nää tänkte väl det

Så du är klar Masen....
 :o
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Stiffy skrivet februari 21, 2014, 13:47:38 PM
klar för lite stryk ja..
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet februari 22, 2014, 02:20:42 AM
Jaja, att hålla sig till sanningen är inte lika kul, men man får väl krypa till korset då...
Status: Jag har inte gjort ett smack, förutom att byta till en annan tank då förstås eftersom originalet inte ville hålla kvar något som flyter lättare än mannagrynsgröt. Den "nya" tanken har det tagit jättemycket tid att få dit, spännbandet tog nog nästan en minut att dra två varv runt tanken innan tightning. För övrigt står hon precis likadan som i höstas; dåligt styrlager, för klen soppapump till lustgasen, tvivelaktig eldragning och på tok för högt komp. Men jag måste få lite cred för att jag är så bra på att snacka?!
Ärligt talat, Masen ska ju bara duscha med sin hoj hela tiden, Bert tänker bara på sin folka nu, David har jag varken sett eller hört av på länge och Benke blir hög på Sprayfärg, så det blir nog en promenadseger iallafall...
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Mefistofeles skrivet februari 22, 2014, 16:25:49 PM
Mig får du se upp för, fick precis paket från treatland.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet februari 22, 2014, 22:25:01 PM
Ord i mängd. Men du har rätt, man ska ha kul också!
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet mars 01, 2014, 11:08:22 AM
Hmm, jag tror Old Bastard snart kan kategoriseras som "Steam Punk" eller nåt ditåt. Funktion före form.
Beware, you lame mopedoists and wannabe trimmers!
Från och med nu råder tillträdesförbud i mitt garage, endast tillträde efter anmält besök 24 timmar i förväg.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Furious Hermes skrivet mars 01, 2014, 12:33:47 PM
Hmm, jag tror Old Bastard snart kan kategoriseras som "Steam Punk" eller nåt ditåt. Funktion före form.
Beware, you lame mopedoists and wannabe trimmers!
Från och med nu råder tillträdesförbud i mitt garage, endast tillträde efter anmält besök 24 timmar i förväg.

Hehe.... Blir spännande att se vilka inovationer denna man kommer med nu på The Old Bastard
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Stiffy skrivet mars 01, 2014, 14:57:57 PM
att kunna starta vore en fantastisk innovation  ;)
Titel: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet mars 04, 2014, 08:28:13 AM
Old Bastard finns inte längre.
Edit: jag inser att förklaringen till denna plötsliga deklaration finns i en annan tråd: "överladdning av små tvåtaktare"
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet mars 15, 2014, 12:47:28 PM
Här kommer de sista bilderna av Old Bastard, som nu kommer plockas ner för att i framtiden återuppstå med stora modifikationer, i ny skepnad och under annat namn.
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/15/tytu2e3a.jpg)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/15/esugubyd.jpg)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/15/y2e3unez.jpg)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/15/dymybema.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Furious Hermes skrivet mars 16, 2014, 19:39:28 PM
NEJ!!!
Vi måste ju hinna åka någon helg framöver först
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet mars 16, 2014, 22:53:08 PM
Jo, jag har tänkt på att det blir ett problem ifall jag river den...
Men jag har lappat och modifierat den hela tiden, och nu har jag mer nya idéer. Jag skulle vilja göra det ordentligt, och nu har jag några månader på mig innan sommarträffarna. Alternativet skulle ju förstås kunna vara att låta den vara som den är så länge och bygga en ny hoj vid sidan av, och fixa den här sen. Nå, jag får sova på saken.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Stiffy skrivet april 03, 2014, 14:36:47 PM
synd att göra om när den är så jäkla snygg nu. men en mer passande motor vore inte fel.. vad har du för planer?
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet maj 24, 2014, 13:53:10 PM
Idag har jag faktiskt åkt på den gamla bastarden, typ 75 meter.
Fint som snus! Fast den går inge vidare...(http://img.tapatalk.com/d/14/05/24/ga6uqatu.jpg)
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Furious Hermes skrivet maj 24, 2014, 20:41:43 PM
Inte illa. Vi får göra ett ryck så vi får den att gå lite bättre. Så det kan bli lite åkning framöver
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Masen skrivet maj 25, 2014, 22:04:33 PM
Ja verkligen.. måste få fart på den så du kan vara med när vi ska ut och köra ju.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juni 23, 2014, 20:47:42 PM
Så, tack vare att Benke bjöd in till Endurance/TT-lopp och tack vare att David den gamle hedersknyffeln var beredd att avstå sitt gamla objekt kan jag nu fokusera på ett nytt projekt och låta "den gamle" vila så länge tills inspirationen kommer åter.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Benke skrivet juni 23, 2014, 23:58:57 PM
Bingo! Boa is back.
Titel: SV: Old bastard
Skrivet av: Boa skrivet juni 27, 2014, 01:07:13 AM
;-)