Sandelco forum
0
  • maj 17, 2024, 07:43:30 AM
  • Välkommen, gäst
Var god logga in eller registrera dig.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Avancerad sökning  

Nyheter:

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.

Meddelanden - Linus-lunna-lundström

Sidor: [1]
1
Allmänt / SV: Materials & Supplies
« skrivet: september 18, 2017, 20:02:17 PM »
http://www.bicycledesigner.com/bicycles/
Springer framgafflar och annat smått och gott

2
Övriga tekniska frågor / SV: Tidtagning och hastighet.
« skrivet: september 18, 2017, 19:52:38 PM »
Det skulle funka bättre med en dragrace timer eller nåt, farsan byggde en till sig själv så han kunde köra test repor med sin dragrace skoter. Det enda som ä svårt är nog programeringen. det andra ä lättare!

4
Kunders projekt / Boardtrack cykel
« skrivet: september 18, 2017, 17:05:17 PM »
Allt började vintern 2016 när jag satt i garaget och hade tråkigt, hade inget o pilla isär. Tänkte att man kanske skulle bygga en ny cykel. (not my first rodeo). När jag hade släpat hem en rex från morföräldrarnas förråd och hade börjat rikta om styrkronan så kom den så kallade farfadern och tyckte att jag skulle stoppa en motor på hojen. Då plockade han fram en puch motor av okänd model, men den hade trampor och det skulle bli problematiskt på en cykel. Efter någon dags velande så köpte vi en 50cc från sandelco speed shop (dem flesta vet nog vad det är). Sedan byggde vi en jigg och hängde upp cykeln i den. Det blev mycket rakare än om vi skulle ha byggt på golvet. Kapandet och svetsandet pågick i två veckor om jag inte minns fel. Farsan byggde en droppformad tank, och fräste ett tanklock i stål. Sedan monterade vi motorn och gjorde några test repor på byvägen. Satan vad den gick. Veckan efter det så införskaffades maron röd färg, eller New Holland röd som det stod på färgprovet. Cykeln demonterades och slipades ren. In i lackbåset med ramen och framgaffeln och sedan stod det still i en, sedan två och tre veckor, men tillslut så hade farfar tid att måla (han höll på med att måla min farmor Lincoln). Efter att alt var målat så monterades cykeln ihop igen, men vi var inte klar än, vi lastade upp den på släpet och körde den till micke lund eller dala målarn som vi brukar säga. Han randade den i en gammal gul färg, och det blev nå jävulst snyggt. Sedan hade jag så tur att jag fick två vita däck i födelsedags present. Dessa monterades på två kronan fälgar som vi hade målat i maron röd. Snart så är det tillfälle för första testkörningen efter målning. Men än är det några små detaljer kvar att fixa, T.ex randa bakskärm och måla kejde skyddet rött och randa det. Sedan så blir det å köra lite gran. Eller ja beundra, köra, putsa. och börja tänka ut nästa bygge, införskaffade en 66cc för inte så länge sedan som ska hamna på en custom boardtrack cykel.

Sidor: [1]