Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Solderman

Sidor: [1] 2
1
Kunders projekt / SV: REX
« skrivet: juli 08, 2016, 10:06:42 AM »
Fantastiskt snyggt jobbat. Jag är djupt imponerad av ditt bygge och att du inte vikt ned dig för murphys lag. Med en juste vinkelslip å en svets kan man slå en hel värld med häpnad.  Såååå Cool. Strunta i lampan. En riktig hojåkare är inte mörkrädd :-)Nu blev jag sugen på att ta upp mitt avstannade chopperprojekt igen. Jag har ju en limpa, egentillverkade fotpinnar och 2 Fat Frank som behöver komma till användning. Men det får nog bli när novembermörkret lagt sig över nejden och man kan pyssla med sånt som får en att längta till nästa sommar  :D
 

2
Kunders projekt / SV: Da Chopper
« skrivet: april 09, 2016, 08:11:41 AM »
Jag är inte den som är den, men kommer någonting av det där att hålla ens från morgon till middag? ;)

Nog kommer det hålla alltid. Förlängningen av gaffeln är gjort av ett stålrör med 2mm gods och helsvetsat runt om. Det är 0,5 mm tjockare än originalet så där finns inget att oroa sig för. Samma sak med fotpinnen. Den stora oron finns nu i om projektet någonsin blir klart då kuggkransen till bakhjulet och lagret var i så dålig kondition att det pajade totalt när jag skulle ta bort dom överflödiga kransarna. Kostnaden för ett nytt hjul fick mig att se över den totala budgeten och då insåg jag att det fanns mer prioriterade områden, som en ny kap & Klyvsåg, att satsa slantarna på. Så detta projekt har nu åkt i malpåsen.
Men jag hann beställa ett svarta däck av typen svart Fat Frank 60x599 om någon är intresserad.

3
Kunders projekt / SV: Da Chopper
« skrivet: mars 19, 2016, 17:50:30 PM »
Sådärja, då var fotpinnedelarna ihopsvetsade och bromsviren inpassad med den bakre V-bromsen. Återstår att lacka allt svart.


4
Kunders projekt / SV: Da Chopper
« skrivet: mars 17, 2016, 23:06:44 PM »
Här har delaarna till fotpinnen och fotbromsen kapats och passats till. Nu återstår bara att svetsa ihop allt. Fotbromsen är avsedd för en Puch Florida. Passar bra då viren skall gå till V-bromsen bak.


5
Kunders projekt / SV: Da Chopper
« skrivet: mars 12, 2016, 16:42:21 PM »
Projektet har startat med det viktigaste på en Chopper, en förlängd framgaffel. Utan en sådan är det blott en Bobber å de va ju inte va den här tingesten skulle bli. Jag kapade helt sonika av gaffeln under styrhuvudets undre lager. Styrets diameter passade perfkt som förlängningsrör och svetsades således fast i båda ändar, å vips så va gaffeln förlängd 14cm med c:a 5 gr lutning eller centrum nav framflyttat 6,5cm. Det skapar gott om plats för fotpinnarna. Nu skall bara mittbiten lackas lika övriga delar.
6
Kunders projekt / Da Chopper
« skrivet: mars 10, 2016, 20:54:49 PM »
Här verkar det dött värre men nån stans skall man väl dokumentera sin galenskap och detta forum är väl lika bra som något annat. Nu när Ölandspilen är klar och förpassas dit i påsk så blir det tomt i spiltan. Men eftersom galenskapen inte släppt och det kliar i fingrarna så råkade jag köpa ytterligare en 300 kr cykel. Denna gång en 26" 21Vx mountinbike. Jag gillade den camogröna färgen och att den heter Powerbike, passar liksom på projektet. Den här gången är tanken att det skall bli en chopper. det som skall göras är följande
  • Göra den enväxlad genom att bara behålla den minsta kransen fram och ta bort alla växelförare och korta kedjan
  • Bygga fotpinnar och skapa en fotboroms av en Puch florida fotbroms kopplat till den bakre V-bromsen
  • Limpa och högt änglastag av rostigt arneringsjärn
  • Nytt styre typ aphäng
  • En 66cc denna gång7
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 20, 2016, 15:29:10 PM »
Å så va den nästan klar, Ölandspilen. Återstår bara att montera belysning. Jag har dragit två nya kablar genom ramen som sticker upp ur sadelstolpen. Planen är att lägga ett 12V batteri i sadelväskan som skall hänga under sadeln. Det gamla bakljuset är redan ombyggt till modernare snitt med 4 ljusstarka röra LED som ersätter glödlampan. Samma sak är på G med en gamal ASEA lykta som skall få en högeffekts LED i stället för glödlampa.

Å så här blev det då till slut......
8
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 20, 2016, 15:23:30 PM »
OK otur, Men jag mätte faktiskt innan jag satte dit röret och det är på håret att tändhatten passar. Men jag har faktiskt funderat på att byta ut tändhatten mot ring för just utseendet :-)

9
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 14, 2016, 09:54:44 AM »
Då va det påsvetsat ett "undre övre" ramrör och ramen grundad. Bara för sysns skull. mellan rören skall det sedan sitta en  tunn mahognybetsad plywoodskiva med nån passande text på
 


Och här är det färdiga resultatet med krämfärgad nos. Dax att dra till Cykeldennis och handla däck mm.


10
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 08, 2016, 20:15:42 PM »
Då va Skärmarna färdiglackade med krämvit snobbrand


11
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 07, 2016, 16:57:07 PM »
Projektet fortskrider. Ramen är nu nedslipad och grundad och med värme och övertalningsförmåga från en handslägga kan även det motsträvigaste vevpartiet övertalas att ge plats åt en motor.12
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 04, 2016, 22:23:56 PM »
Japp då var kraftkällan inhandlad. 50cc kinesisk krutdurk. Som jag befarat var det för smalt mellan pedalerna så det blir till att värma och böja det som krokigt skall bli. Som tur var så var det oväntat lätt att få bort vevpartiet trots att det suttit där orört i sisådär 60 år.
13
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 03, 2016, 18:52:11 PM »
Kort uppdatering.
Gaffel och skärmar grundade och tänk vad lite roterande stålbordte kan göra underverk på rostigt kvalitetskrom från förr om det inte gått för långt.
14
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: februari 03, 2016, 08:58:18 AM »
Jag löste biöldfrågan genom att använda gamla anrika MS paint och dra ned storleken till 20% :-). Jag har inte hunnit göra så mycket men skall försöka få lite tid i kväll så får vi se om det kommer fler bilder

15
Kunders projekt / SV: Ölandspilen
« skrivet: januari 31, 2016, 15:02:31 PM »
Shitt va stora bilderna blev??? Vad göra för att få ned dom i hanterbare size ???

Sidor: [1] 2